SAMSUN / İLKADIM - Toybelen Ortaokulu

May

Nis

23 Nisan, Türkiye'de ve tüm dünyada çocukların bayramı olarak kutlanır. 23 Nisan 1920'de, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılmasıyla birlikte, Mustafa Kemal Atatürk tarafından Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan edilmiştir. Bu bayram, çocuklara armağan edilmiş bir bayramdır.Okulumuz öğrencileri bu bayramı kendilerine armağan eden Atatürk'e teşekkür ederek bayramın coşkusunu en iyi şekilde yaşadılar

Nis

Curling, iki takımın her biri üç taşla, dört oyuncudan oluşan bir oyunudur. Her takım, dört oyuncu tarafından çizgilerin arkasından itilen taşları ileriye doğru veya karşı takımın taşlarının üzerinden kaydırmaya çalışırken bir hedefe ulaşmaya çalışır. Oyun alanı, dikey çizgileri olan düz bir buz yüzeyiyle örtülüdür.Öğrencilerimiz de bu sporla tanışmaya başladılar.

Nis

Samsun Müzesi, Cumhuriyet’in 100. yılında 29 Ekim’de kapılarını ziyaretçilerine açtı. Karadeniz’in dalgalarından esinlenilerek yapılan müzede Türkiye’deki en önemli hazinelerden biri olan “Amisos Hazineleri” de yeniden ziyaretçilerle buluştu. Okulumuzun  öğrencileri de  öğretmenlerimiz Funda Dümen ,Ayşe EDİNSEL ve Züleyha YILDIZ eşliğinde müzeyi ziyaret ettiler.

Mrt

Öğrencilerimiz atasözleri ve deyimleri resimlendirdiler ve her bir resmi numaralandırdılar.Okulumuz Türkçe öğretmeni Hakan KAPTAN rehberliğinde yapılan çalışmada resimli atasözleri ve deyimlerimiz sergilendi ve öğrencilerimiz resimlere bakarak atasözleri ve deyimleri bulmak için yarışır hale geldiler.Anlamlarını bulamadıkları atasözü veya deyim için numaralandırılmış panoya bakarak anlamlarını öğrendiler.

Mrt

18 Mart Çanakkale Zaferi, geçmişi şan ve şerefle dolu yüce milletimizin bütün zorlukların üstesinden gelerek yeniden şahlandığı, tüm dünyaya "Çanakkale Geçilmez!" dedirttiği unutulmaz zaferdir. Çanakkale Zaferi'nin 109. yıl dönümünde, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Çanakkale'de destan yazan kahramanlarımızın, bugünün Türkiye'si için canını hiç düşünmeden feda ederek makamların en yücesine kavuşan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz.

Bu anlamlı günde okulumuz öğrencileri hazırladıkları gösterilerini sundular şiirlerini okudular.

Mrt

12 Mart Türkiye Cumhuriyeti'nin Millî Marşı olarak kabul edilen İstiklal Marşı'nın kabul edildiği önemli bir tarihtir. İstiklal Marşı, Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 12 Mart 1921'de kabul edilmiştir.

Mehmet Akif Ersoy tarafından yazılan İstiklal Marşı, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesi ve milli duygularını yansıtan büyük bir eserdir. Marş, Türk ulusunun milli ruhunu ve vatan sevgisini yücelten ifadelerle doludur.

İstiklal Marşı, Türk milletinin istiklal mücadelesini simgeleyen ve milli kimliğin bir parçası olan önemli bir belgedir. Her yıl 12 Mart'ta, İstiklal Marşı'nın kabul edildiği bu anlamlı gün çeşitli etkinliklerle kutlanır ve marşın önemi vurgulanır. Bu gün aynı zamanda "İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" olarak da anılır. Okulumuz öğrencileri bu anlamlı günde şiir ve gösterilerini sergilediler.

Mrt

Okulumuz 3. sınıf öğrencilerine sporcu taraması yapılması için öğrencilerimiz Mustafa Dağistanlı spor salonuna götürüldü.Alanlarında uzman antronörler çocuklarımızın yatkın oldukları spor dallarını belirlemek için çalıştılar.Yetenek taramaları çocukların fiziksel yeteneklerini ve ilgi alanlarını belirlemek için önemli bir adımdır.

Mrt

50 MUST projesi Samsun İlkadım ve Çarşamba ilçelerindeki çeşitli okullarda ve Hırvatistan'da kurucu ortağımız ile yürütülmüştür.Çalışmalarımız Aralık ayı ile başlayıp Mart ayında sonlanmıştır.Amacımız 9-12 yaş aralığındaki çocuklarımıza İngilizcede en çok kullanılan 50 ifadeyi çeşitli etkinlik ve aktivitelerle öğrenip kullanmalarını sağlamaktır. Bunu yaparken diğer önemli hedefimiz ise öğrencilerimizin bu ifadeleri ezberleyerek değil,günlük hayatta ifadeleri kullanarak ve konuşmaktan çekinmeyerek öğrenebilmelerini sağlamaktır.Ayrıca bunu amaçlarken çeşitli web 2 araçlarının kullanımını öğretip öğrencilerimizin eğlenceli ve etkili çalışmalarda yer almalarını sağlamaktır.defimiz ise öğrencilerimizin bu ifadeleri ezberleyerek değil, ifadeleri kullanarak ve konuşmaktan çekinmeyerek öğrenebilmelerini sağlamaktır.Ayrıca bunu amaçlarken çeşitli web 2 araçlarının kullanımını öğretip öğrencilerimizin eğlenceli ve etkili çalışmalarda yer almalarını sağlamaktır.MUST projesi Samsun İlkadım ve Çarşamba ilçelerindeki çeşitli okullarda ve Hırvatistan'da kurucu ortağımız ile yürütülecektir.Çalışmalarımız Aralık ayı ile başlayıp Mart ayında sonlanacaktır.Amacımız 9-12 yaş aralığındaki çocuklarımıza İngilizcede en çok kullanılan 50 ifadeyi çeşitli etkinlik ve aktivitelerle öğrenip kullanmalarını sağlamaktır. Bunu yaparken diğer önemli hedefimiz ise öğrencilerimizin bu ifadeleri ezberleyerek değil, ifadeleri kullanarak ve konuşmaktan çekinmeyerek öğrenebilmelerini sağlamaktır.Ayrıca bunu amaçlarken çeşitli web 2 araçlarının kullanımını öğretip öğrencilerimizin eğlenceli ve etkili çalışmalarda yer almalarını sağlamaktır.

Mrt

Ebru sanatı, geleneksel Türk sanatlarından biridir ve su üzerine özel boyaların damlatılması ile desen oluşturma tekniğine dayanır. Öğrencilerinizin ebru sanatı ile tanışması, kültürel bir deneyim yaşamalarını ve üretkenliklerini geliştirmelerini sağlayabilir. Bu tür sanat etkinlikleri, öğrencilerin el becerilerini, estetik algılarını ve sanatsal ifade yeteneklerini geliştirirken aynı zamanda kültürel farkındalıklarını artırabilir.

Anasınıfı öğretmenimiz Merve ARAYDIN öğrencilerimizin  ebru sanatını çok sevdiklerini ve bu deneyimin onlara yeni bir sanat formuyla ilgili ilham verici bir bakış açısı kazandırdığını söyledi.

Şbt

Şbt

öğrencilerimizle türk islam sanatları merkezini ziyaret ederek Ebru sanatı hakkında bilgi alıp çalışmalar icra ettik

Kas